ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η εταιρεία ALSON ΑΕ ιδρύθηκε το 1922 στον Πειραιά με κύριο αντικείμενο τις μηχανολογικές μελέτες και κατασκευές, για τη ναυτιλία και τη βιομηχανία. Με βάση την πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού της, η ALSON ΑΕ συνέχισε να αναπτύσσει το πρόγραμμά της με νέα προϊόντα και δραστηριότητες, ενισχύοντας τη θέση της στην ελληνική αγορά ως μία σύγχρονη και αξιόπιστη εμπορική και τεχνική εταιρεία.

Η ALSON σήμερα συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού και δραστηριοποιείται στους ακόλουθους τομείς:
  • Βιομηχανία τροφίμων και ποτών, χημικών, φαρμακευτικών, καλλυντικών, απορρυπαντικών, χρωμάτων, πετροχημικών κλπ.
  • Επεξεργασία νερού και λυμάτων (ύδρευση, βιολογικοί καθαρισμοί, ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ)
  • Ειδικός εξοπλισμός κτιρίων (απολύμανση νερού, καταπολέμηση λεγιονέλλας, συλλογή και ανακύκλωση βρόχινου και γκρίζου νερού για πράσινα κτίρια)
  • Εξοπλισμός για σκάφη αναψυχής

Οι μεγαλύτερες εταιρείες και βιομηχανίες στην Ελλάδα εμπιστεύονται την ALSON, όχι μόνο για την ποιότητα του εξοπλισμού που προμηθεύει, αλλά και για την τεχνική υποστήριξη που προσφέρει, από την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού αναλόγως με την εφαρμογή, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ειδικών κατασκευών, μέχρι την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και επισκευή, στο πεδίο ή στο μηχανουργείο της εταιρείας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1922

H ALSON Ιδρύεται από τον κύριο Απόστολο Λεωνιδόπουλο στον Πειραιά.
Βασικοί τομείς: Σχεδιασμός, κατασκευή και εμπορία μηχανημάτων για την ναυτιλία και την βιομηχανία

1955

Οι υιοί του ιδρυτή, Κ.Κ. Βύρων & Χάρης Λεωνιδόπουλος, και οι δύο Μηχανολόγοι Μηχανικοί του πανεπιστημίου του Manchester, αναλαμβάνουν την διεύθυνση της ALSON.
Νέοι τομείς: Εισαγωγές και διάθεση του εξοπλισμού των εταιρειών Mono Pumps Ltd & ITT Jabsco

1996

Η ALSON μεταβιβάζεται στου σημερινούς ιδιοκτήτες: Γεώργιος Νικολαΐδης, Γεώργιος Αλεξόπουλος και Θεόδωρος Τζάμος
Νέοι τομείς: Το πρόγραμμα της εταιρείας εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα και δραστηριότητες ενισχύοντας την θέση της ALSON στην Ελληνική αγορά

2000

Η ALSON επεκτείνει τις δραστηριότητές της με παράρτημα στην Θεσσαλονίκη για την καλύτερη υποστήριξη των πελατών της στην Β. Ελλάδα

2007

Η ALSON μεταφέρεται από τον Πειραιά στις σημερινές της εγκαταστάσεις στην Μεταμόρφωση (επί της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας), κοντά στον κόμβο της Εθνικής οδού με την Αττική Οδό, όπου λειτουργούν τα κεντρικά γραφεία, χώρος έκθεσης και πωλήσεων, αποθήκη και μηχανουργείο